INTRO Kok


I skal nu igennem et forløb, der handler om uddannelsen til kok. I får kendskab til, hvordan det er at gå på uddannelsen, hvad der kræves for at komme ind, og hvordan det er at arbejde som kok. Formålet er at finde ud af, om det måske er noget for jer at blive kok. I skal arbejde i teams – eller brigader, som det kaldes i et professionelt køkken. I skal igennem følgende trin:

> 1) Tænk som en faglært

I sætter jer ind i, hvordan det er at gå på uddannelsen, og hvordan det er at arbejde som kok.

> 2) Bliv rystet sammen i teamet

Det kræver et godt samarbejde at løse en opgave i fællesskab, hvilket er utroligt vigtigt i et kokkekøkken. Derfor skal I lave en teambuilding-øvelse, I skal snakke om jeres forventninger til hinanden, og I skal indgå en gruppekontrakt. 

> 3) Løs en konkret opgave

I skal løse en konkret opgave; nemlig at undersøge hvilke lokale råvarer, der findes i jeres lokalområde. Det skal I bruge til at beskrive et nyt koncept for Restaurant La Gastro. Desuden skal I finde ud af, hvordan I vil markedsføre konceptet. 

> 4) Præsenter løsningen for chefen
I præsenterer jeres arbejde for restaurantens ejer og køkkenchef (jeres lærer og resten af klassen).

> 5) Evaluer jeres gruppearbejde

For at blive bedre i et køkken er det vigtigt at evaluere sit arbejde. Derfor skal I snakke om, hvordan det er gået med at samarbejde i brigaden (teamet), og om I overholdt jeres aftaler. 

> 6) Prøv dig selv af – besøg erhvervsskolen

I besøger en erhvervsskole, hvor man kan uddanne sig til kok. Her prøver I kræfter med nogle af de teknikker, man bruger i køkkenet, og taler med nogle kokkeelever.  

> 7) Søg job eller praktikplads som kok
I arbejder med at klargøre, hvilke kompetencer I selv har, og søger et fiktivt job eller praktikplads som kok. 

Hvad lærer I?

  • ​At researche

  • At indgå en gruppekontrakt

  • At udvikle ideer og tænke kreativt​

  • At sammensætte retter ud fra lokale fødevarer og vilde råvarer, man finder i naturen.

  • At lave en konceptbeskrivelse.

  • At markedsføre jeres koncept.

  • At fremlægge jeres arbejde  

  • At jeres egne kompetencer måske passer til de kompetencer, det er godt at have som kok

  • At skrive en jobansøgning og et cv.

Produkter

 

  • Gruppekontrakt

  • Menubeskrivelse 

  • Konceptbeskrivelse

  • Kommunikationsprodukter

  • Powerpoint eller video til fremlæggelse af jeres arbejde

  • Jobansøgning og cv.